marți, 19 martie 2013

Gânduri despre educaţie

"Tot ceea ce n-avem de la naştere şi de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educaţie. Aceasta educaţie ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri"
Cineva mult mai deştept decât mine a emis această părere la care subscriu.În natură, toate lucrurile au ordinea lor firească, se întâmplă conform unui program.Este ordinea firii.

Cât despre oamenii pe care îi întâlnim, cu siguranţă avem ceva de învăţat de la fiecare.Poate fi un exemplu de urmat sau o cale de evitat.De aceea ne bucurăm de atâta libertate, pentru a ne înălţa desupra condiţiei umane, prin alegerile pe care le facem.
 
Lucrurile au rolul lor în educaţia noastră.Toate sunt create de oameni, care au pus în ele ore de muncă, cunoştinţe acumulate de-a lungul generaţiilor şi SUFLET.Speram ca prin vizita de la basilică aflaţi despre istoria Tomisului, despre tehnicile de construcţie specifice romanilor, dar mai ales, să vă identificaţi cu atmosfera primelor secole creştine.
În ceea ce priveşte evenimentele de astăzi, îmi cer scuze faţă de cei care au demonstrat că au educaţie.M-a revoltat faptul că încă o dată am greşit, crezând că toţi adolescenţii merită trataţi cu încredere, cu respect.Gălăgia, înghiontelile, atmosfera de junglă le voi pune pe seama imaturităţii multora dintre voi. Speram că  vom construi împreună o altfel de lecţie, care să vă rămână întipărită în minte şi, mai ales,în suflet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu